De ‘dansende’ bevalling

Vanaf het eerste contactmoment met Naömi wist ik het meteen: “Dit wordt een geweldige bevalling, met geweldige lieve, mooie mensen”. Er was direct een fijne klik en hebben veel contact via de whatsapp met elkaar. Naömi en haar man John kijken ontzettend uit naar de geboorte van hun kleine wereldwondertje dat ze al vanaf begin december hopen dat hij zich gaat melden. Naömi doet hier dan ook alles aan. Heerlijk dansen door het huis, wandelingen maken en vooral veel traplopen vertelt ze. Wel hebben we een aantal data afgesproken dat ze heel duidelijk tegen het kleine mannetje moet zeggen dat hij dan nog even binnen moet blijven. En wat heeft hij goed geluisterd!

Op 23 december 2017, om 05:47 krijg ik een app van Naömi dat haar vliezen zijn gebroken, maar ze heeft nog onregelmatige weeën. Ze is onderweg naar het ziekenhuis om te kijken hoe alles ervoor staat gezien haar vorige bevalling. Rond 09:30 krijgt Naömi te horen dat ze in het ziekenhuis moet blijven. Dat ze even een lekker stuk mag lopen door het ziekenhuis in de hoop dat de weeën van zelf regelmatiger en heftiger gaan worden. Om 10:30 gaan ze een uurtje wandelen. De verloskundige heeft aangegeven dat het dan ineens heel snel allemaal kan gaan lopen. Vanwege deze woorden en vanwege het feit dat ik nog 1.5 uur in de auto moet zitten kies ik ervoor om alvast naar het ziekenhuis te gaan. Om 13:00 arriveer ik in het ziekenhuis en Naömi staat onder de douche. De weeën lijken iets heftiger te worden.

Het blijft een bijzonder moment om de mensen te ontmoeten die je alleen via de telefoon hebt gesproken. De klik die er via de telefoon was, die was er ook bij de eerste ontmoeting. Wat een lieve mensen.

De sfeer was perfect: muziek aan, licht gedimd en de make up werd nog even fijntjes bijgewerkt. Ook ‘bijna’ oma en tante waren ook aanwezig ter ondersteuning. We dronken een lekker bakkie thee, en in de tussentijd werden de weeën weg gedanst!

Kort na het dansen moest Naömi aan de weeën opwekkers en was Naomi niet meer in staat om deze geweldige dansmoves te laten zien. Naömi lag rustig in bed met haar man, moeder en zus om haar heen. Regelmatig deden ze een gezamenlijk gebed en zongen ze mee met de muziek die aanstond. Zo prachtig om te zien hoeveel steun ze allemaal aan elkaar hebben!

De uren tikte verder en de ontsluiting vorderde bijna niet. In de tussentijd heeft Naömi ook een ruggenprik gekregen om te kijken of de ontspanning de ontsluiting zou vorderen. Dit ging iets beter, maar het ging niet snel genoeg. De nachtshift kwam in dienst en hielden de baby even extra in de gaten, omdat ze konden merken aan de CTG dat hij het zwaar had. Daarna ging het snel, ze kozen ervoor om de kleine man te halen via een keizersnede. Iets waar Naömi en John ontzettend bang voor waren ging toch gebeuren. Voor Naomi en John richting de O.K. gingen deden ze nog een gezamenlijk gebed. Het is goed, het loopt hoe het lopen moet!

Voor we het wisten stonden we op de O.K. en alles ging ontzettend snel. Ik werd op mijn plek gezet, waar ik niet vanaf mocht komen. Daarna begon de keizersnede en op 24 december 2017 om 00:24 werd de kleine Elijah geboren!

 

 

4 thoughts on “De ‘dansende’ bevalling

  1. Ontzettend mooi om dit met jou mee te hebben mogen maken. Je bent een geweldige fotografe en een nog mooier, uniek persoon! Bedankt voor je steun en vooral ook je geduld.. Voor je leuke humor en je GéWèldig accent😂🙈. Ja je hebt voor altijd een plekje in ons hart. Ik zou het iedereen aanraden om zo’n fotoshoot te doen met jou! Je was rustig en gaf ons onze ruimte, toonde begrip en was oprecht en vriendelijk.. Nogmaals bedankt top wijfie!

  2. Prachtige foto’s, illustratie van ern wonderbaarlijk en mooi moment van begin tot eind.
    Masha pabien i ku Dios bendishona boso famia ❤🎉👑

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *